Autorijles

Een Autorijles duurt 60 minuten.

Het is mogelijk meerdere lessen per week te volgen of lessen van 1½ of 2 uur. ’s Avonds en op zaterdag wordt ook les gegeven.
Je wordt van huis, school, stage of bv. werk opgehaald en teruggebracht.
Autorijles in Gouda en omgeving. Je rijdt tijdens het lessen altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur.

Om te beginnen met praktijklessen hoef je nog niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat.

Het is wel zo dat, hoe beter je vertrouwd bent met de verkeersregels, hoe meer tijd en aandacht je aan andere dingen kunt besteden. Dit houdt in dat de lestijd efficiënter en effectiever wordt.

Ik ga je stapsgeAutorijles Goudawijs leren autorijden,

Dit is een manier die goed aansluit bij de eisen die  het CBR stelt bij de invoering van het Europees Rijbewijs. De automobilist moet volgens de nieuwste Europese richtlijnen kennis hebben van veilig, milieuvriendelijk en economisch rijden. Ook ga je leren rijden met behulp van een navigatiesysteem.

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in 3 fasen: Voertuigbeheersing, verkeersdeelname en inzicht en ervaring.

Ik vind het dan ook belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen zodat je alles stap-voor-stap kan aanleren.

Fase 1: Voertuigbeheersing

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden.

Fase 2: Verkeersdeelname

Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen… In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren.

Fase 3: Inzicht en Ervaring

In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Tevens gaan we nog wat belangrijke manoeuvres goed instuderen. In deze fase kunnen we wat proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Home