Het rijbewijs halen in Gouda

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten, inclusief introductie en nabespreking.

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Tijdens de rit beoordeelt de examinator of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen en je rijvaardigheid voldoende is om veilig de weg op te kunnen. De examinator let onder andere op voertuigbeheersing, kijkgedrag, voorrang verlenen, je gedrag bij kruispunten en bijzondere verrichtingen.

Je hoeft niet helemaal foutloos te rijden.

Tijdens het examen wordt je beoordeeld op het totaalbeeld, op een enkele fout wordt je niet direct afgerekend zolang de verkeersveiligheid niet in gevaar komt.

Geslaagd of gezakt?

Meteen na het examen hoor je van de examinator of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent, dan kun je een dag na je examen je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont. 

Ben je gezakt, dan legt de examinator de reden daarvan uit en krijg je een uitslagformulier per mail. Op dit formulier kun je nog eens nalezen waar je aan moet werken, zodat je met de instructeur extra kunt oefenen op deze onderdelen voor het herexamen.

Bij het CBR kun je kiezen uit de volgende examens / toetsen

(Alle praktijk examens / toetsen zijn 0% btw en kunnen alleen gereserveerd worden door de rijschool, hiervoor dien je de rijschool te machtigen op mijn.cbr.nl – Rijschool Joost Gouda NR:1095K7)

Op deze pagina vind je de kosten van de verschillende examens.

Klik hier om het slagingspercentage van Rijschool Joost Gouda te vergelijken met andere rijscholen.

Rijlessen in een Audi in Gouda
Scroll naar boven