Het rijbewijs halen in Gouda

Een autorijles duurt 60 - 90 minuten.

Het is mogelijk iedere week een rijles te volgen van 60 of 90 minuten. De rijlessen worden na afspraak overdag, ’s avonds of op zaterdag gegeven. Je kan voor de rijles in Gouda of omgeving worden opgehaald, thuis, van school, stage of werk.  Je rijdt iedere rijles altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur.

Bij je eerste rijles hoef je nog niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat.

Het theoriecertificaat is een belangrijk onderdeel van je rijbewijs. Hoe meer kennis je hebt over de verkeersregels, hoe meer tijd en aandacht je aan andere dingen kunt besteden. Dit zorgt ervoor dat de lestijd efficiënter en effectiever wordt.

Ik leer je stapsgewijs autorijden.

Stapsgewijs leren autorijden zorgt ervoor dat vaardigheden beter worden opgenomen en en de rijlessen efficiënter ingedeeld worden. Dit is een manier die goed aansluit bij de eisen die  het CBR stelt bij de invoering van het Europees Rijbewijs. De automobilist moet volgens de nieuwste Europese richtlijnen kennis hebben van veilig, milieuvriendelijk en economisch rijden. Tijdens de rijlessen leer je ook omgaan met een navigatiesysteem.

De rijlessen zijn globaal ingedeeld in 3 fasen: Voertuigbeheersing, verkeersdeelname en inzicht en ervaring.

Ik vind het belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen zodat je alles stap-voor-stap aanleert. Tijdens de rijles spelen we in op de actuele verkeerssituaties die zich in de praktijk voordoen.

Fase 1 - Voertuigbeheersing

De rijopleiding begint met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden, stoppen, sturen, schakelen en achteruit rijden.

Fase 2 - Verkeersdeelname

Het echte autorijden gaat nu beginnen en dit is vaak lastiger dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren en anticiperen. In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens leer je een aantal bijzondere verrichtingen, zoals achteruit fileparkeren of een bocht achteruit. Aan het einde van deze fase doe je een Tussentijdse Toets bij het CBR.

Fase 3 - Inzicht en ervaring

Na de Tussentijdse Toets heb je van de examinator van het CBR feedback gekregen en is extra duidelijk waar nog de grootste leerpunten liggen. In deze fase moet je zelfstandig kunnen autorijden en worden de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet. Tevens rijden we een aantal proefexamens, zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je vlot, veilig en zelfstandig kan autorijden.

Gratis proefles

Vraag een gratis vrijblijvende proefles aan en ervaar hoe jij bij Rijschool Joost in Gouda rijdt. Bel 06-54955408 of vul onderstaand contactformulier in.

Scroll naar boven